Costume SuperCentre Canada

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: A Dumb Mistake That Probably Trashed My Dreamlink

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Unhappy A Dumb Mistake That Probably Trashed My Dreamlink

    Do you know how when you first turn on the Dreamlink from the back, and if you have a usb hard drive attached, by default, the dreamlink will have a window with some of your files saved to your hard drive on the screeN?

    Well one of those files on my hard drive was a factory default file.

    Which happend to be highligted already.

    I picked up the remote and by purely accident I selected the factory default file. An purely on instinct, I powered off the unit from the back (What a dummy) as quickly as I could because I was hoping that the file would not take.

    As it was powering off, looking me right in the face was my tv and right before eyes read, DO NOT UNPLUG YOUR RECEIVER!!!!!!

    Now my Dreamlink won't show a picture.

    On the front when the box is powered up a green light on the right flashes then both a green and red light flashes at the same time. then back to green light.

    is there anyone who can help me revivie my favorite fta box ever?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    525
    Satfix Buxs
    5,787
    Thanks
    93
    Thanked 346 Times in 211 Posts

    Default

    connect the receiver to your computer with a null cable and use the loader to put 106 onto the receiver

    http://www.satfix.net/showthread.php...eamlink-loader
    http://www.satfix.net/showthread.php...vr_factory_106

  3. #3
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    48
    Satfix Buxs
    108
    Thanks
    14
    Thanked 29 Times in 14 Posts

    Default

    Just load the 119 file, set your sat, settings and scan, no need to set the server factory file won't erase it

  4. #4
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Boxingfan View Post
    Just load the 119 file, set your sat, settings and scan, no need to set the server factory file won't erase it
    I have the null modem cable connected. When I fire up Dreamlink Downloader app. I select the appropriate com port. it's connected it to receiver. I hit connect and it just stays froozen on connect your receiver and turn it on......nothing happens.......it seems like I am supposed to have a .pro file for software.

    Anyone who had successusing the loader can chime in?
    Last edited by NoName; 06-02-2013 at 04:03 PM.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    INaDamNDiTCh
    Posts
    7,356
    Satfix Buxs
    14,212
    Thanks
    4,031
    Thanked 5,643 Times in 2,043 Posts
    Items Martini
Gift received at 04-01-2014, 12:27 AM from hedley
Message: congats on your5KWhiskey
Gift received at 01-26-2014, 12:29 AM from swanner
Message: One Canuck To Another...Cheers...CanadaHeadstonesDevilbeerA Beer
Gift received at 11-13-2013, 10:18 PM from thebeav
Message: This one on me  lolCrown Royal
Gift received at 12-17-2012, 06:15 AM from CHEVY85
Message: merry christmas,thank you

    Default

    Quote Originally Posted by NoName View Post
    I have the null modem cable connected. When I fire up Dreamlink Downloader app. I select the appropriate com port. it's connected it to receiver. I hit connect and it just stays froozen on connect your receiver and turn it on......nothing happens.......it seems like I am supposed to have a .pro file for software.

    Anyone who had successusing the loader can chime in?
    Download the d/l loader .Dreamlink loader.And the latest fac file.From the file section.A null modem cable is necassary.

    With the receiver OFF at the back switch,connect receiver to computer with the null modem cable.Open the loader on your pc and select com1.I'm not sure if the auto connect feature works haven't tried it.At the bottom of the loader select all file.Now press browse and select the file and press open.The file should appear.Now click on the file and press open.Now press connect and then turn the reciever on.DO NOT INTERRUPT THE DOWNLOAD PROCESS.
    When file loading is completed receiver should re-boot.Turn off the box disconnect cables.

    this also might help..Power cycling solution
    Last edited by KIDWCKED; 06-02-2013 at 05:16 PM.
    [DISTURBED]


  6. The Following User Says Thank You to KIDWCKED For This Useful Post:


  7. #6
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Thanks Kid,

    Did exactly that step by step. I select the 106 file, under the software tab on loader hit connect, then power receiver and no response at all. Tried many different variations as well. Power receiver first then try and load. Tried different cables as well. Any other ideas.

    Quote Originally Posted by KIDWCKED View Post
    Download the d/l loader .Dreamlink loader.And the latest fac file.From the file section.A null modem cable is necassary.

    With the receiver OFF at the back switch,connect receiver to computer with the null modem cable.Open the loader on your pc and select com1.I'm not sure if the auto connect feature works haven't tried it.At the bottom of the loader select all file.Now press browse and select the file and press open.The file should appear.Now click on the file and press open.Now press connect and then turn the reciever on.DO NOT INTERRUPT THE DOWNLOAD PROCESS.
    When file loading is completed receiver should re-boot.Turn off the box disconnect cables.

    this also might help..Power cycling solution

  8. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    INaDamNDiTCh
    Posts
    7,356
    Satfix Buxs
    14,212
    Thanks
    4,031
    Thanked 5,643 Times in 2,043 Posts
    Items Martini
Gift received at 04-01-2014, 12:27 AM from hedley
Message: congats on your5KWhiskey
Gift received at 01-26-2014, 12:29 AM from swanner
Message: One Canuck To Another...Cheers...CanadaHeadstonesDevilbeerA Beer
Gift received at 11-13-2013, 10:18 PM from thebeav
Message: This one on me  lolCrown Royal
Gift received at 12-17-2012, 06:15 AM from CHEVY85
Message: merry christmas,thank you

    Default

    Did you try this as well?
    Power cycling solution
    [DISTURBED]


  9. The Following User Says Thank You to KIDWCKED For This Useful Post:


  10. #8
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    751
    Satfix Buxs
    2,247
    Thanks
    1,555
    Thanked 1,247 Times in 508 Posts
    Items Immunity to TheftCat
Gift received at 04-29-2013, 11:54 PM from darlinkatA Beer
Gift received at 11-06-2012, 02:58 AM from Styx_N_Stones
Message: LOL... Sorry, I wont marry you but I'll buy you a 6 pack.

S_N_S

    Default

    Quote Originally Posted by NoName View Post
    Thanks Kid,

    Did exactly that step by step. I select the 106 file, under the software tab on loader hit connect, then power receiver and no response at all. Tried many different variations as well. Power receiver first then try and load. Tried different cables as well. Any other ideas.
    Are you sure your cable is null/modem???I would also remove the hd card for now, and repair without it.

  11. The Following User Says Thank You to The Noof For This Useful Post:


  12. #9
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    I got the cable from rat shack. It is a female to female rs 232 cable. I am using a older xp machine that has serial ports. I'll take the hd card out and give it a shot. I did try the power cycling fix as well. but i'll look it over and try it aGAIN. sometimes no matter how much you test something, u miss a small detail and then the next day u r able to fix it in minutes

  13. #10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    751
    Satfix Buxs
    2,247
    Thanks
    1,555
    Thanked 1,247 Times in 508 Posts
    Items Immunity to TheftCat
Gift received at 04-29-2013, 11:54 PM from darlinkatA Beer
Gift received at 11-06-2012, 02:58 AM from Styx_N_Stones
Message: LOL... Sorry, I wont marry you but I'll buy you a 6 pack.

S_N_S

    Default

    Because it's rs232 doesn't make it null/modem.Wrong cable.

  14. The Following User Says Thank You to The Noof For This Useful Post:


  15. #11
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by The Noof View Post
    Because it's rs232 doesn't make it null/modem.Wrong cable.
    Really???? I didn't know that. I know I have one somewhere in here. They usedta always come with the old school boxes. Worse case, I'll have to pick up one from fleabay. Do you think the usb to serials are better? Or serial to serial?

  16. #12
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    751
    Satfix Buxs
    2,247
    Thanks
    1,555
    Thanked 1,247 Times in 508 Posts
    Items Immunity to TheftCat
Gift received at 04-29-2013, 11:54 PM from darlinkatA Beer
Gift received at 11-06-2012, 02:58 AM from Styx_N_Stones
Message: LOL... Sorry, I wont marry you but I'll buy you a 6 pack.

S_N_S

    Default

    Quote Originally Posted by NoName View Post
    Really???? I didn't know that. I know I have one somewhere in here. They usedta always come with the old school boxes. Worse case, I'll have to pick up one from fleabay. Do you think the usb to serials are better? Or serial to serial?
    232 to 232 on a puter with XP & 232 ports will be best.USB to 232 is just another issue to deal with.

  17. The Following User Says Thank You to The Noof For This Useful Post:


  18. #13
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by The Noof View Post
    232 to 232 on a puter with XP & 232 ports will be best.USB to 232 is just another issue to deal with.
    DArn it, keep digging up Db 25 to Db 9 cables....useful for avr flashing but I guess not so useful for loading fta boxes.

  19. #14
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by poohhill View Post
    Dam bro I did the same dumb mistake. I send back to where I got it and the first thing I notice when I got it back was it had 105 factory file on it. So it looks like they used 105 file to fix but how they did it I'm not sure the tech would not tell me LOL. I bet they used a null cable and loaded 105 file. P.S It can be fixed!!
    it's great to know that it can be fixed. I am getting my null modem in Friday. So i am going to give it a shot then. I sent at email to the guy I got it from and didn't hear one word back from him. Guess it pays to get it from authorized dealers even if it costs more.

  20. #15
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    169
    Satfix Buxs
    398
    Thanks
    233
    Thanked 90 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by The Noof View Post
    Because it's rs232 doesn't make it null/modem.Wrong cable.
    Noof. I can't thank you enough bud......I just got in null modem cables today, and as soon as I connected them, the file loaded Instantly. Thank you very very much bud....just saved me from dropping 200 on another box

  21. The Following 2 Users Say Thank You to NoName For This Useful Post:


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •